Krieghuusbelten

Algemeen

Aan de Krieghuisweg tussen Lemelerveld en Raalte bevindt zich de voormalige zandwinplas Krieghuusbelten. De leden van onze vereniging mogen vissen in dit water op machtiging van HSV Lemelerveld. Het water heeft een goede bereikbaarheid en veel parkeerruimte.

Het voorste gedeelte van de plas heeft tevens een zwemstrand. In het water bevinden zich obstakels voor duikers. In de zomerperiode wordt de plas veelvuldig gebruikt door recreanten van de Camping Krieghuusbelten.

De plas kent echter de nodige wiervorming die het vissen lastiger kan maken.

Benodigde schriftelijke toestemming

De Krieghuusbelten is een verenigingswater van onze HSV Lemelerveld. De leden van onze vereniging mogen hier vissen vanwege de machtiging met HSV Lemlerveld. Indien u nog geen lid bent van onze vereniging, kunt u lid worden bij onze verkoopadressen of online via onze vereniging.

Oppervlakte: totaal ca. 3,50 ha.
Lengte: ca. 275 meter
Breedte: ca. 130 meter
Diepte: maximaal 3,5 meter
Bodem: (zachte) zandbodem